WiFi maakt het mogelijk om met elektronische apparaten als smartphones, tablets en laptops draadloos te verbinden met internet. Hiervoor is een draadloos toegangspunt nodig dat een WiFi signaal uitstuurt, een 'WiFi-router'. Dit signaal heeft buiten overigens een groter bereik dan binnen, radiogolven worden namelijk belemmerd door o.a. muren. Elektronische apparaten zoals uw smartphone kunnen verbinding maken via de radiogolven met dit toegangspunt welk weer in verbinding staat met internet. Zo krijgen uw elektronische apparaten dus toegang tot internet. 

Maar hoe ziet de wereld van WiFi er eigenlijk uit? Nicolay Lamm heeft samen met astrofysicus M. Browing Vogel de wereld van WiFi zichtbaar gemaakt.

WiFi radio waves

Radiogolven verspreiden zich niet in één rechte lijn, maar verspreiden zich bolvormig.

What Wi-Fi Looks Like Nickolay Lamm/M. Browning Vogel

WiFi-routers die een WiFi signaal uitzenden kunnen op verschillende plaatsen bevestigd worden, zoals bomen, lantaarns en aan gebouwen. Waar ze verschillende signalen uit kunnen zenden. Omdat het WiFi signaal echter hinder ondervindt van objecten in de ruimte, is het wel noodzakelijk om verschillende WiFi- routers in een gebied te plaatsen. Samen maken zij een groot gebied waar WiFi ontvangen kan worden. 

What Wi-Fi Looks Like Nickolay Lamm/M. Browning Vogel

 Afbeeldingen zijn afkomstig van What Wi-Fi Looks Like.