Op dinsdag 3 juni was Dialogic gastheer van het tweede congres over publiek WiFi, in samenwerking met de Digitale Stedenagenda en de gemeente Den Haag. Op de hoogst interessante bijeenkomst mocht dagvoorzitter Reg Brennenraedts onder andere evenementorganisator Rick van Oosterhout, Govroam-specialist Paul Francissen en ‘ethisch hacker’  Wouter Slotboom aankondigen. Onderwerpen van discussie waren het reguleren van het WiFi-spectrum en de veiligheid van het WiFi-protocol. Dat dit laatste niet zo voor de hand ligt, werd door Slotboom in een kleine vijf minuten fijntjes duidelijk gemaakt: tientallen devices bleken ongewild ingelogd op de WiFi-sniffer van Slotboom.

Aan het einde van de bijeenkomst hebben vijf aanbieders van publiek WiFi hun aanbod gepitcht, waaronder Ziggo en City Wireless in combinatie met KPN. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje; het was een uitstekend verzorgde bijeenkomst in de Haagse Lobby!

Zie verder het Storify-verslag van NLkabel en de Twitterhashtag #pubwifi

Op donderdag 18 april 2013 vond een bijeenkomst over publiek WiFi plaats bij Dialogic in Utrecht. Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met de Digitale Steden Agenda. De doelgroep waren gemeenten die aan de slag willen met publiek WiFi in hun stad. In het eerste deel van het programma waren er diverse vooroplopende gemeenten die hun casus hebben toegelicht.  In het tweede deel van het programma kregen enkele leveranciers / aanbieders van publiek WiFi de mogelijkheid om hun ervaringen, werkwijze en adviezen te presenteren.

EHV365 ligt de casus Eindhoven toe
Martijn Speldenbrink van Tele-Event licht de casus Eindhoven toe (foto: Michel Blezer)

Tijdens de bijeenkomst heeft Dialogic de website www.publiekwifi.nl gelanceerd. Deze website vormt een handreiking voor gemeenten die ook aan de slag willen met publiek WiFi en bevat tevens een overzicht met lopende initiatieven. Er is een korte samenvatting van de bijeenkomst opgesteld. Hieronder vindt u verder de presentaties.

Spreker

 Onderwerp

Sven Maltha (Dialogic) Welkom
Hugo Gillebaard (Dialogic) Inleiding: WiFi-initiatieven en handreiking
Arjo van Veenendaal (gemeente Enschede) Casus Enschede: inrichting 2e fase
Rob Aalders (gemeente Heerlen) Casus Heerlen: integrale multimedia visie
Rob Bots (gemeente Tilburg) Casus Tilburg: multi-operator oplossing
Richard Ponjee (EHV365) en Martijn Speldenbrink (Tele-Event Casus Eindhoven: EHV365 en citymarketing
George Seton (Bullseye WiFi) Uitrolplannen voor gratis WiFi in 37 gemeenten
Martijn Hogenboom (Aerea) Casus Rotterdam: overname netwerk en  Rapid deployment Networks